dimecres, 31 de març del 2010

Españoles: siempre.

Imagini'n per exemple que al Land de Hessen no es parla l'alemany, la llengua que es parla a la majoria de territori germànic. En aquest Land es parla, curiosament, l'espanyol. Els seus habitants han de conviure amb l'idioma oficial del Land (espanyol) i l'alemany (ja que administrativament pertanyen a Alemanya). En aquest Land hi ha i hi ha hagut des de sempre molta immigració. Primer, de la resta d'Alemanya i després de molts altres països. Els habitants d'aquest Land tenien unes tradicions i una cultura en general molt semblant a la espanyola, i en definitiva, diferent a l'Alemanya. Els habitants del Land "de tota la vida" es consideren espanyols i voldrien independitzar-se d'Alemanya. Els alemanys els odien per això i per altres motius inclassificables. Fan acudits sobre els "espanyolitos". Diuen que marginen la llengua alemanya. Que si no parles espanyol, et tanquen a la presó. Que Alemanya es un sol poble (!). Que han d'estar units. Els immigrants han entès que allà és Alemanya i que l'alemany és l'idioma oficial. Alemanya ho creu també així.

Com que la majoria d'immigrants saben l'alemany, no fan cap esforç per aprendre l'espanyol. En aquest suposat Land de Hessen on es parla espanyol, cada cop hi ha menys gent que parla l'espanyol. Fins i tot, hi ha gent que li fa vergonya, i com que també l'entenen en alemany, es nega a aprendre'l. Els habitants espanyols no volen quedar absorvits pel gran país que es Alemanya, on administrativament pertanyen. No poden demanar independitzar-se. A molts, els fa por i tot. De fet, si ho poguessin votar democràticament, segurament dirien que no. Tots els immigrants (que fa tant i tant de temps que arriben) també votarien. Aquests immigrants no han acabat d'entendre (ja que el Govern de Catalunya no ha fet cap esforç per integrar-los) que el lloc on estan necessita un espai propi. Però mai el tindrà. Tots saben que mai s'independitzaran del gran país on pertanyen. Perquè Catalunya és així. Però deixarà de ser-ho. A les grans ciutats el català està esvaïnt-se. Però ells diuen que l'espanyol està perseguit. Ells defensen el país únic (!), el sol poble. El teu document administratiu d'identificació sempre t'ho recorda. Igual que ells. Però senyors del jurat: jo no pertanyo a aquesta gran merda que és Espanya. Tampoc crec en el gran circ de merda que és el Govern de Catalunya.

Necessitem gent nova, que intenti destruïr tot aquest circ. No es pot fer gaire. Els partits "grans" (quan el número de vots és proporcional a la quantitat estafada) sempre obtenen un percentatge semblant de vots. Com en el bàsquet, els petits detalls son els que compten. I també és qüestió d'estadística. A aquests nous polítics els diria que facin números, que guanyin els petits detalls. A tot el manat de porcs i porques, de dretes, esquerres, teleporqueria i misèria popular... No m'interessen, de veritat. Quan sigui el moment de tot això que ells anomenen democràcia, hi participaré per intentar fer-los-hi-en fora. O segurament per intentar fer-m'hi fora. Seré un petit detall (en contra seu). Vostès, si volen seguir gaudint de l'espectacle, ja saben que han de fer. I mirant les audiències dels programes més vistos, poca cosa canviarà. Notícies sobre polítics corruptes, guerres religioses, fam en algun país pobre, els gols de la jornada; i després humor per passar l'estona, pel·lícula de Hollywood i a dormir. Tranquils, al final, serem espanyols (i gauridem amb el podemos i la selección).

[Moraleja en català? Pedralbes]. Moralina: Espanya 5 - Neurona 0.
(Fotografia i acudit final utilitzats sense permís)

dilluns, 29 de març del 2010

diumenge, 28 de març del 2010

dilluns, 22 de març del 2010

Evolution

Ja em diran quina és la evolució de l'espècie humana quan a l'any 2010 els noms més comuns (almenys a l'Alt Camp, segons un diari de berenars) son Josep i Maria...

dimarts, 16 de març del 2010

... i etcetera

We are
What we pretend to be,
So we must be careful about
What we pretend to be.

(Kurt Vonnegut)

dijous, 11 de març del 2010

Alcohol

00 h - Un carrer del barri de Gràcia

No és que la fotografia tingui efectes estranys. És que el que la va fer, estava sota els efectes del títol d'aquest post (i també caminant). En conjunt, l'endemà vaig veure que aquesta foto era un bon retrat de la nit. Feia temps que no arribava tant tard a casa. Aquarium!

dilluns, 8 de març del 2010

Neu!


17 h - Plaça de les Palmeres (St. Andreu - Barcelona)