dimarts, 14 de juliol del 2009

La Propaganda

Hi ha un videojoc (al qual no he jugat mai), que proposa la figura dels "runners": gent que son, d'alguna manera, SMSs o eMails. El joc es situa en una gran ciutat (gràfics espectaculars) dominada per un règim totalitari que controla a tothom i bloqueja les comunicacions electròniques. Aquests "runners" són la comunicació entre els grups revolucionaris. A mode d'explicació de bar...
Quan la TV i els diaris no dominin el món, serà aquesta una eina que utilitzarà el govern. Alguna cosa ha fet ja amb segons quin tipus de descàrregues... Poden controlar tota la xarxa? Poden bloquejar totes les comunicacions actualment? Serien més útils els "runners" que totes aquestes campanyes de SMSs, eMails, grups de feisbuc... Segurament li hauriem de preguntar a "Guebels" sobre propaganda. Els seus principis encara son utilitzats actualment pels governants.
Es pot canviar el món a través de la tecnologia, escribint? O encara son necessaris els "runners"? Els super-herois del futur ho hauran de tenir en compte.